Skip to content
وضعیت کشورها براساس زیرساخت آموزش الکترونیکی
نوشته:
4
نوامبر

پلتفرم یادگیری دیجیتال Preply مطالعه‌ای را در سال 2020 منتشر کرده است که زیرساخت‌های فناوری و دسترسی را در 30 کشور در سراسر جهان بررسی می‌کند. در این مطالعه شاخص‌های زیرساخت‌های دیجیتال، تعداد دوره‌های آموزشی دیجیتال و بازار آموزش الکترونیکی برای کشف کشورهایی که بهترین آمادگی را برای تغییر به یادگیری آنلاین دارند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند.
این مطالعه زیرساخت دیجیتال در بریتانیا را با سایر کشورهای جهان مقایسه می‌کند تا زمینه‌های لازم برای توسعه را شناسایی کند. هدف از این مطالعه کشف میزان دسترسی همه فراگیران به ابزار و منابع دیجیتال در این کشورها است تا یک نمای کلی از عوامل متعددی که بر دسترسی به آموزش الکترونیکی تأثیر می‌گذارند ارائه دهد.
بریتانیا رتبه شانزدهم را به طور کلی و رتبه اول را در شاخص دسترسی به آموزش آنلاین دارد و 91.7 درصد از دانش‌آموزان از خانه به رایانه دسترسی دارند. همچنین دارای 4281 دوره آموزش از راه دور است که به مراتب بالاترین در اروپا است. در مقایسه، آلمان فقط 220 و اسپانیا 260  دورۀ آموزش از راه دور دارند. با این حال، انگلستان در شاخص حقوق ساعتی ارائه شده به معلمان در رتبه متوسط قرار دارد، در حالی که در دانمارک و فرانسه این مبلغ بیشتر است. بریتانیا به دلیل سرعت اینترنت و پهنای باند به شدت در رتبه‌بندی پایین آمده است و فرانسه، اسپانیا و کانادا دارای بیش از دو برابر سرعت اینترنت هستند.
مکزیک بدترین شرایط را برای ارائه آموزش الکترونیکی دارد. تنها 44.3 درصد مکزیکی ها به رایانه شخصی دسترسی دارند و اینترنت کند، همکاری در زمان واقعی را غیرممکن می‌کند. ایالات متحده 9303 برنامه و دوره آموزشی آنلاین دارد که می‌توانند به طور کامل آنلاین گذرانده شوند، در حالی که بیشترین تنوع فرصت‌های آموزشی دیجیتال را نیز ارائه می‎دهند.
 کانادا بهترین ارزش را برای دسترسی به اینترنت ارائه می‌دهد. علاوه بر این، دولت کانادا حدود 31 درصد از تولید ناخالص داخلی سرانه را در آموزش عالی سرمایه‎گذاری می‌کند. داده‌های داخلی این مطالعه نشان می‌دهد که بیشترین رشد بازار در سال گذشته در پرتغال بوده است. ژاپن به طرز شگفت‌انگیزی ضعیف است و در جایگاه بیست و ششم قرار دارد. این کشور از نظر فناوری پیشرفته است و بازار غنی برای آموزش الکترونیکی ارائه می‎دهد، اما اینترنت ضعیف و فرصت‌های آموزشی دیجیتال ناکافی، پتانسیل یادگیری الکترونیکی را کاهش می‌دهد.

چشم‌انداز آموزش دیجیتال و دیجیتالی شدن مدارس
هدف از آموزش دیجیتال این است که دانش‌آموزان را قادر سازد در زندگی خود پیشرفت کنند، شهروندانی متعهد شوند و در دنیای دیجیتالی‌تر، بهتر در بازار کار ادغام شوند. مطالعه‌ای که در سال 2018 توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) انجام شد، نشان داد که دانش‌آموزان مدارسی که به رایانه مجهز هستند و به اینترنت متصل هستند، می‌توانند به نتایج بهتری در یادگیری دست یابند.
صلاحیت‌ها و مهارت‌های دیجیتال و در دسترس بودن زیرساخت‌ها و تجهیزات دیجیتال، از زمان شیوع بیماری همه‌گیر کووید-19 در تمام سطوح آموزشی مرتبط‌تر شده است. همه‌گیری نشان داد که سیستم‌های مدارس تقریباً در همه کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا به خوبی برای آموزش از راه دور آماده نشده بودند، زیرا مدارس به خوبی به اینترنت متصل نبودند و تجهیزات دیجیتال مناسب برای دانش‌آموزان و معلمان وجود نداشت.
در سال 2020، بیش از 65 میلیون دانش‌آموز و معلم در بیش از 200000 مدرسه ابتدایی و متوسطه در 27 کشور عضو ثبت‌نام شده بودند. کمیسیون آموزش دیجیتال اتحادیۀ اروپا چشم‌انداز استراتژیک بلندمدتی را که دوره 2021-2027 را پوشش می‌دهد، تهیه کرده است. این چشم‌انداز با توجه به آخرین پیشرفت‌ها در آموزش دیجیتال در اروپا ترسیم شده است و بر دو حوزه اولویت‌دار و اقدامات کلیدی که باید در سال‌های آینده دنبال شوند تمرکز می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *